SPÓD:
– 250 g mąki gryczanej
– dwa żółtka
– szczypta soli
– 120 g (12 łyżek) oleju rzepakowego
Ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na pół godziny.
– 250 g mąki gryczanej
– dwa żółtka
– szczypta soli
– 120 g (12 łyżek) oleju rzepakowego
Ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na pół godziny.
NA WIERZCH :
– 1 brokuł
– kefir naturalny (400ml)
– 3 białka
– sól, pieprz do smaku
Małe różyczki brokuła gotować około 5 minut. Schłodzone ciasto wyłożyć na formę do tarty – posmarowaną oliwą i posypaną otrębami orkiszowymi. Ciasto włożyć do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) na 15 min. Po tym czasie wyjąć i nałożyć na ciasto podgotowane różyczki brokuła i polać zalewą (jajka połączyć z kefirem i przyprawami, wymieszać).
Tartę piec 25-30 minut do zarumienienia.
– 1 brokuł
– kefir naturalny (400ml)
– 3 białka
– sól, pieprz do smaku
Małe różyczki brokuła gotować około 5 minut. Schłodzone ciasto wyłożyć na formę do tarty – posmarowaną oliwą i posypaną otrębami orkiszowymi. Ciasto włożyć do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) na 15 min. Po tym czasie wyjąć i nałożyć na ciasto podgotowane różyczki brokuła i polać zalewą (jajka połączyć z kefirem i przyprawami, wymieszać).
Tartę piec 25-30 minut do zarumienienia.
SPÓD:
– 250 g mąki gryczanej
– dwa żółtka
– szczypta soli
– 120 g (12 łyżek) oleju rzepakowego
Ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na pół godziny.
NA WIERZCH :
– 1 brokuł
– kefir naturalny (400ml)
– 3 białka
– sól, pieprz do smaku
Małe różyczki brokuła gotować około 5 minut. Schłodzone ciasto wyłożyć na formę do tarty – posmarowaną oliwą i posypaną otrębami orkiszowymi. Ciasto włożyć do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) na 15 min. Po tym czasie wyjąć i nałożyć na ciasto podgotowane różyczki brokuła i polać zalewą (jajka połączyć z kefirem i przyprawami, wymieszać).
Tartę piec 25-30 minut do zarumienienia.