– 250 ml kefiru
– 1/4 szklanki oleju rzepakowego
– 3 jajka
– 1 i 2/3 szklanki mąki gryczanej
– 1 łyżeczka sody
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– kilka łyżek (ok.3-4) stewii lub ksylitolu
– 3 szklanki świeżych śliwek (bez pestek)
– 2 łyżki sezamuW jednej misce zmiksować kefir, olej, jajka. W drugiej wymieszać mąkę, sodę, proszek, cukier. Połączyć wszystko ze sobą. Kawałki śliwek oprószyć łyżką mąki i dodać do masy. Wymieszać łyżką i przełożyć ciasto do formy. Posypać sezamem. Piec ok. 45-50 minut w 180 stopniach.
– 1/4 szklanki oleju rzepakowego
– 3 jajka
– 1 i 2/3 szklanki mąki gryczanej
– 1 łyżeczka sody
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– kilka łyżek (ok.3-4) stewii lub ksylitolu
– 3 szklanki świeżych śliwek (bez pestek)
– 2 łyżki sezamuW jednej misce zmiksować kefir, olej, jajka. W drugiej wymieszać mąkę, sodę, proszek, cukier. Połączyć wszystko ze sobą. Kawałki śliwek oprószyć łyżką mąki i dodać do masy. Wymieszać łyżką i przełożyć ciasto do formy. Posypać sezamem. Piec ok. 45-50 minut w 180 stopniach.