KOKOSOWY OMLET Z DODATKAMI
Na łyżce oleju kokosowego usmażyć omleta przygotowanego z 2 jajek, 1 łyżki mąki kokosowej. Na wierzchu położyć kawałki avokado, orzechy włoskie i mrożone wiśnie.
OMLET Z MĄKI KONOPNEJ
2 jajka, 1 łyżkę mąki migdałowej i 1 łyżkę mąki konopnej zmiksować i smażyć na łyżce oleju kokosowego. Omleta posmarować mlekiem kokosowym, sypnąć borówki i migdały.
KOKOSOWY OMLET Z TAHINI
2 jajka zmiksować z łyżką mąki kokosowej i łyżką wiórków kokosowych. Smażyć na oleju kokosowym. Posmarować mlekiem kokosowym i pastą tahini.
OMLET GRYCZANY Z RUCOLĄ I MOZZARELLĄ
Przygotować omleta: 2 jajka zmiksować z 2 łyżkami mąki gryczanej. Upiec na patelni na łyżce oleju rzepakowego. Przygotować sałatkę z: rucoli, suszonych pomidorów, mozzarelli i oliwy z oliwek. Wyłożyć na omleta.
KASZA JAGLANA Z AWOKADO I JABŁKIEM
Ugotować a wodzie kaszę jaglaną wraz z siemieniem lnianym, cynamonem i imbirem. Po przełożeniu do miseczki, dodać awokado i jabłko.
KASZA JAGLANA Z DODATKAMI
Ugotować na wodzie kaszę jaglaną z dodatkiem cynamonu i imbiru. Po przełożeniu do miski posypać migdałami, orzechami włoskim i laskowymi oraz wkroić avokado.
OMLET GRYCZANY Z OWOCAMI
Zmiksować 2 łyżki mąki gryczanej, 2 jajka, 2 łyżki mleka. Wylać na beztłuszczową patelnię i piec z dwóch stron. Na talerzy posypać owocami np. malinami i borówkami.
HUMMUS
Puszka ciecierzycy, 2 łyżki oleju sezamowego, 3 łyżki ziaren sezamu, szczypta soli, pieprzu, ząbek czosnku. Wszystko zblendować.
OMLET KOKOSOWY Z GRANATEM
Przygotować omleta: 2 jajka zmiksować z 2 łyżkami mąki kokosowej. Upiec na patelni na łyżce oleju kokosowego. Na talerzu posmarować jogurtem kozim i posypać granatem.
KASZA JAGLANA Z BORÓWKAMI I NEKTARYNKĄ
Ugotować na wodzie kaszę jaglaną z dodatkiem siemienia lnianego, cynamonu i imbiru. Po przełożeniu do miseczki wsypać borówki i wkroić nektarynkę.