Obiad2017-07-14T10:52:21+02:00

ZRAZY WOŁOWE

Wołowinę pokroić w plastry i rozbić. Przyprawić solą, pieprzem, papryką czerwoną ostrą oraz łagodną, ostropestem plamistym. Wstawić do lodówki na minimum 3-4h. Przed obróbką termiczną wyjąć na minimum 30min. Na środku ułozyć pokrojonego ogórka kiszonego. [...]

By |10 października, 2015|Categories: Obiad|Możliwość komentowania ZRAZY WOŁOWE została wyłączona

FASZEROWANA SUSZONYMI ŚLIWKAMI PIERŚ INDYKA

1kg piersi indyka przyprawić papryką czerwoną ostrą i łagodną, tymiankiem, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Wyciąć otwór na wylot w środku piersi i włożyć suszone śliwki. Wstawić do piekarnika i piec w folii w 180 [...]

By |10 października, 2015|Categories: Obiad|Możliwość komentowania FASZEROWANA SUSZONYMI ŚLIWKAMI PIERŚ INDYKA została wyłączona

INDYK W CURRY

Pierś indyka pokroić w paseczki, doprawić curry, pieprzem, papryką czerwoną ostrą i łagodną. Posmarować olejem rzepakowym patelnię, podlać wodą, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Dodać szczyptę curry oraz chilli. Dusić około 30 min.

By |10 października, 2015|Categories: Obiad|Możliwość komentowania INDYK W CURRY została wyłączona

SYTA ZUPA Z INDYKIEM

Pierś indyka pokroić w paski i wrzucić do wrzątku. Dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe, szczyptę soli i gotować na małym ogniu pół h. Po tym czasie dodać pokrojoną cukinię oraz duszone pieczarki z [...]

By |10 października, 2015|Categories: Obiad|Możliwość komentowania SYTA ZUPA Z INDYKIEM została wyłączona

BURGER Z WOŁOWINĄ

Bułkę żytnią oraz plastry polędwicy wołowej podpiec na patelni grillowej. Na bułce ułożyć roszponkę, plastry ogórków kiszonych, wołowinę. Posmarować musztardą i spiąć wykałaczką.

By |10 października, 2015|Categories: Obiad|Możliwość komentowania BURGER Z WOŁOWINĄ została wyłączona

PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM

Zmielić pierś indyka, doprawić ziołami prowansalskimi, bazylią, cząbrem, chilli, szczyptą soli i pieprzu. Dodać poszatkowaną natkę pietruszki, wbić jajko i ulepić kulki. Wrzucić do wrzątku i gotować 20 min od wypłynięcia na powierzchnię. W tym [...]

By |10 października, 2015|Categories: Obiad|Możliwość komentowania PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM została wyłączona

FASZEROWANA PAPRYKA

Pierś kurczaka zmielić, doprawić tymiankiem, ziołami prowansalskimi, papryką czerwoną ostrą i łagodną, pieprzem, szczyptą soli. Wbić jajko i dodać posiekany koperek. Masę wymieszać. Faszerować papryki i wstawić do parowaru lub piekarnika na 40min.

By |10 października, 2015|Categories: Obiad|Możliwość komentowania FASZEROWANA PAPRYKA została wyłączona

WOŁOWINA DUSZONA W POMIDORACH

Pokroić wołowinę w paseczki, doprawić czerwoną papryką ostrą i łagodną oraz chilli, szczyptą soli, pieprzu, czosnkiem. Dusić na łyżce oleju rzepakowego pół godziny, a później dusić przez godzinę w pomidorach. Doprawić bazylią i czosnkiem. Podawać [...]

By |10 października, 2015|Categories: Obiad|Możliwość komentowania WOŁOWINA DUSZONA W POMIDORACH została wyłączona

KURCZAK CURRY W MLEKU KOKOSOWYM

Kawałek korzenia imbiru, 3 ząbki czosnku i cebulę posiekać. Podsmażyć na łyżce oleju (kokosowego lub rzepakowego). Pokroić piersi kurczaka oraz małą papryczkę chilli i dodać do cebuli. Dodać 2 łyżeczki pasty curry i i dusić [...]

By |10 października, 2015|Categories: Obiad|Możliwość komentowania KURCZAK CURRY W MLEKU KOKOSOWYM została wyłączona

Kategorie

Zapisz się na nasz newsletter

    Imię Nazwisko

    Adres email (wymagane)

    W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania tych wiadomości. Aby uzyskać więcej informacji na temat rezygnacji z subskrypcji, naszych praktyk dotyczących prywatności oraz tego, w jaki sposób zobowiązujemy się do ochrony i szanowania Twojej prywatności, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.